Lucifers zijn lichtdragers en handig om te laten branden. Je kunt met lucifers ook knutselen tegenwoordig. Met lucifers kun je leuke dingen maken. Vind je knutselen leuk? Hier een paar leuke ideeën.
Knutselen met lucifers. Wat wordt er zoal gemaakt?

Maak een adventskalender met luciferdoosjes

De doosjes van lucifers zijn klein waardoor ze uiterst geschikt zijn om een adventskalender te maken. Je kunt de doosjes verven in kleuren of je beplakt ze met papier. Dit kun je maken zoals je zelf wilt. Een eigengemaakte kalender is altijd leuker dan een die je kunt kopen in de winkel. Op de luciferdoosjes zet je de 24 dagen erop. Dus nummer 1 tot en met 24 zolang duurt namelijk de advent.

Als je het doosje geverfd of beplakt hebt en de nummers erop hebt gezet kun je de doosjes vullen met kleine snoepjes of andere kleine spulletjes. De doosjes kan je aan touw vastmaken maar ook plakken tegen een stuk karton. De kinderen kunnen in de adventstijd elke dag een doosje openmaken. En dan is het kerstmis. Maak de adventskalender samen met je kinderen. Je bent ook nog eens creatief bezig.

Decoratie nodig? Knutsel decoratie met luciferstokjes

Wist je dat? Je kunt met luciferstokjes je eigen decoratie maken. De lucifers kun je even aanmaken en dan uitblazen en als deze al uit waren is het nog beter. Je kunt de lucifers aan elkaar plakken en er een vorm van maken die je zelf wilt. Je kunt er een ster van maken of een leuk huisje. Wat dacht je van een leuke auto.

Als je een beetje handig bent kun je er allerlei soorten decoratie van maken die je zelf wilt. Met de luciferstokjes kun je veel dingen bouwen. De kleine stokjes zijn handig omdat je deze goed kunt plakken aan elkaar. Bedenk eerst wat je wilt maken en teken het uit. Zo kun je eenvoudig het met de lucifers bouwen.

Knutsel poppetjes met kastanjes en lucifers

Een leuk knutselwerkje is het maken van poppetjes. Je hebt kastanjes nodig en de lucifers. Met de lucifers ga je de handjes en de voetjes maken van de poppetjes. De kastanje wordt het hoofd. Met papier kun je eventueel een neusje maken maar dat kan ook weer met lucifers.

Je moet ze dan op de juiste manier gaan plakken. Met lucifers kun je alles bouwen. De lucifers zijn kort en klein waardoor je eenvoudig veel kunt bouwen.